Fly & Drive Kilikya - Cappadocië

 • Prachtige 8-daagse rondreis
 • Bezoek aan het betoverende landschap van Cappadocië
 • Bezoek aan de zeer oude havenplaats  Anamurium (Anamur)
 • Bezoek de grootste Kervansaray van Anatolië
 • Mogelijkheid tot verlengingsweek aan deTurkse riviera; Antalya, Belek, Side, Kemer 
 
 

Dagprogramma

Indien u Cappadocië individueel en in eigen tempo wilt verkennen, is de fly & drive formule van Lara Reizen het ideale vakantie arrangement. Bij deze reis ontdekt u de zuidoost kust van de middellandse zee en de betoverende tufsteen landschap van Cappadocië met de vriendelijke bevolking van Anatolië.

Dag 1 - vliegreis naar Antalya
Bij aankomst wordt u op de luchthaven van Antalya verwelkomen door Lara reizen. Hier ontvangt u de nodige vouchers voor uw hotel en u krijgt informatie over uw reis. Vanaf de luchthaven vertrekt u naar uw eerste hotel met uw huurauto.
Afstand 7 km.

Wanneer u vroeg aangekomen bent, kunt u vandaag alvast de stad Antalya gaan verkennen.

Met deze unieke fly & drive Turkse Riviera kunt u zelf uw reis dagen en programma plannen. Wij hebben enkele bijzondere plekken voor u op een rijtje gezet. 

Dag 2 - Perge, Aspenos, Side en Alanya
Vanuit Antalya rijdt u in de richting van Alanya. Onderweg zijn de volgende bezienswaardigheden: Perge, Aspendos, Manavgat waterval, Side, Alanya kasteel en Damlataş druipsteengrot.  Overnachting in Alanya. 150 km

Dag 3 - Anamurium, Silifke en Kızkalesi
Langs prachtige kust van Kilikya komt u aan bij Anamurium (Anamur). De reis voor vandaag is berg en zeelandschap. Net voor Silifke is de Aya Tekla grote kerk. De  hel en hemel grotten zijn na Silifke te vinden waar u van de weg 2 km naar beneden moet rijden om deze grotten te bewonderen. Enkele minuten rijden van Silifke is Kızkalesi ( kasteel die midden in zee staat ) te zien. U kunt met bootjes naar deze kasteel toe varen.  Overnachting in Silifke / Kızkalesi regio. 250 km

Dag 4 - Put van apostel Paulus en kennismaking Cappadocië
Vanuit Silifke rijdt u in de richting van Tarsus. U kunt onderweg naar Tarsus gaan om de put van Apostel Paulus te bekijken, wij moeten wel vermelden dat het soms een teleurstelling kan zijn als u aankomt. Via de snelweg richting Pozantı, Niğde net voorbij Niğde ligt rechts van het Gümüşler klooster uw eerste kennismaking met Cappadocie. Vanuit Niğde reist u in de richting van Derinkuyu, de ondergrondse stad en de Kaymaklı ondergrondse stad. Beide zijn interessant om te bewonderen, echter u moet zelf uw keuze maken welke van de 2 u wilt bezoeken. U komt in Nevşehir aan waar u gelijk gaat genieten van de tufsteen landschap. Wanneer u in de richting van Uchisar gaat rijden ziet u hoe betoverend het landschap is van Cappadocië. Overnachting Cappadocië regio 400 km.

Dag 5 - Cappadocië
Om Cappadocië regio te bezoeken volgt  u de valleien: Uchisar, Göreme openlucht museum, Paşabağlar, zelve, liefdes vallei, Urgüp en Temenni-hill, dorpje, Zemi valei en duiven valei. Duiven Valei is een van de hoogte punten van uw reis, waar u prachtige uitzicht heeft op het landschap van Cappadocie. Gelijk tegenover de duiven is de GÖREME ONYX. Waar er van onyx steen prachtige producten geproduceert worden. Indien u binnen een kijkje wilt nemen, hoeft u alleen uw voucher van Lara Reizen te tonen en u krijgt 10 % korting op alle producten. Avonos staat bekend om zijn pottenbakkers en ceramiek. U kunt het prachtige GÜRAY CERAMİK MUSEUM bezoeken. Wanneer u naar binnen gaat hoeft u alleen uw voucher van LARA REİZEN te laten zien en de entree is voor u gratis. U kunt vandaag ook met uw ballon varen. Bij aakomst in Antalya krijgt u hier de nodige informatie. Overnachting Cappadocië 100 km.

INFO: Bij aankomst op luchthaven van Antalya wordt u geïnformeerd over facultatieve excursie BALON VAART. Uw agent maakt voor u de reserveringen kosten ca 190,- Euro per persoon.

Dag 6 - Cappadocië en Mevlana Museum
U kunt vandaag ook nog gedeeltelijk genieten van Cappadocië. Het is vanuit Cappadocië ca. 3 uur rijden naar Konya waar u bezoek kunt brengen aan Mevlana museum. Onderweg kunt u ook een bezoek brengen een Sultanhan Kervansaray. Overnachting in Konya 230 km

Dag 7 - op weg naar Antalya
Vanuit Konya in de richting van Seydişehir naar de Taurus gebergte. U gaat de Alacabel pas over, 1825 m. Op deze pas zult u links een van grote druipsteengrotten bewonderen. Vervolgens gaat u in de richting van Manavgat naar Antalya. Mocht u op de heenreis niet de tijd hebben gehad om Side te bewonderen kunt u alsnog vandaag bezoeken voor dat u naar Antalya toe komt. Ook de oudheden van Perge en Aspendos komen op de route opnieuw voorbij. Overnachting Antalya

Dag 8 - dit is de laatste dag van uw Fly & Drive Kilikya en Cappadocië
Vandaag vertrekt u naar de luchthaven van Antalya voor uw reis terug naar huis. Op de luchthaven kunt u de auto weer inleveren. Indien u verlengingsweek heeft geboekt, wordt u na de aflevering van de auto naar uw accommodatie gebracht.

 

Inbegrepen

Inbegrepen in uw rondreis programma:

 • Retourvlucht van en naar Antalya
 • Huurauto gedurende 8 dagen
 • Transfer van en naar luchthaven
 • Handbagage
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Alle overnachtingen tijdens de rondreis in 3 tot 4 sterren hotels
 • Verzorging gedurende de rondreis op basis van logies ontbijt
 • Excursie naar de Ihlara Vallei en bezoek aan de ondergrondse stad

Niet inbegrepen in uw rondreis programma:

 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
 • Visum Turkije
 • Persoonlijke uitgave
 • Entreegelden

Bij te boeken (optioneel):

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Ruimbagage
 • Ballonvaart
 • Huurauto van een hogere categorie
 • Eventueel tussen transfer naar uw hotel voor de verlengingsweek
 

Autohuur

Bij uw Fly & Drive Kilikya is standaard 8 dagen autohuur inbegrepen. U ontvangt een Renault Clio (of gelijkwaardig.) met airconditioning en inclusief verzekeringen. Naar wens kunt u, tegen een meerprijs, een huurauto van een hogere categorie reserveren.

Inbegrepen in de huurprijs:

• Schadeverzekering (CDW), met eigen risico
• Diefstalverzekering (TP), met eigen risico
• Persoonlijke inzittendenverzekering (PAI)
• Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
• Lokale belastingen
• Kentekenregistratietoeslag (VRF)
• Ongelimiteerd aantal kilometers


Optioneel bij te boeken ( ter plaatse )

• Extra bestuurder € 3,0- per dag
• Dekking glas-banden-bodem-dakschade € 5,0- per dag
• Afkopen van Schadeverzekering (CDW), € 10,0- per dag
• Afkopen van Diefstalverzekering (TP), € 5,0- per dag

 

Vluchtinformatie

 

Antalya Informatie

Antalya is een stad in het zuidwesten van Turkije, aan de Middellandse Zee met 2.222.562 inwoners (2014/2015). Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya. Het staat bekend als de grootste internationale badplaats van Turkije, gelegen aan de Turkse Riviera. De Baai van Antalya waar het aan ligt, is naar deze stad genoemd.
Antalya ligt niet ver van de steden Denizli, Burdur, Isparta en Konya, die allemaal meer landinwaarts liggen.

De stad
In Antalya is de charme van het oude centrum bewaard gebleven, terwijl er aan de rand van de stad diverse hotels zijn gebouwd. Er zijn verschillende boulevards die allemaal naar de oude binnenstad lopen. In al deze nauwe straatjes vindt u diverse winkeltjes, zowel gericht op de toeristen als op de lokale bevolking. Antalya heeft alle voorzieningen van een grote badplaats, maar heeft ook veel van zijn oorspronkelijke sfeer weten te behouden. Voeg daar de mooie stranden aan de kust aan toe en u heeft een vakantieplaats bij uitstek.
 
De binnenstad Antalya
Ten oosten van de haven rijst de toren van Hidirlik op, wat ooit een Romeinse vuurtoren was. Op het hoogste punt van de oude binnenstad en dichtbij de voornaamste winkelstraat van de nieuwe stad staat de geribde minaret. Deze met blauwe tegels ingelegde minaret uit 1220 is het symbool van Antalya en tevens het oudste Seltsjoekse monument ter plaatse. Tegen de buitenmuur ziet men prachtige turkooizen tegels. Vanaf dit hooggelegen punt ziet u in het oosten van het Karaalioglu park, een onthoofde minaret. Deze werd door de bliksem getroffen, aangezien er in die tijd nog geen bliksemafleiders bestonden.

Aan de Atatürk Cadessi staat de Hadrianuspoort, een imposante drievoudige triomfboog van wit marmer die verrees ter ere van het bezoek van keizer Hadrianus in 130 na Chr. Wanneer u door de poort loopt bent u terug in de stad.

In het centrum van de stad ligt een luidruchtige bazaar, waar men alles kan vinden, van plastic emmers tot corap (handgeweven sokken), die lang en kleurig en dik als laarzen zijn.
 
De haven van Antalya
Antalya heeft een van de mooiste havens van de hele Middellandse Zeekust, en is dan ook al verscheidene malen bekroond met een internationale prijs. U vindt hier talloze souvenirwinkeltjes, cafés en restaurants.
 
Het strand van Antalya
Er zijn in Antalya twee stranden.
Het Mermerli strand: het strand ligt naast de haven voor de wijk Kaleiçi aan een kleine baai. Het is omgeven door de rotskust en deels door de oude stadsmuur. Het strand bestaat voornamelijk uit betonplateaus en kiezels en fijn grind en keien. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. U kunt het strand bereiken via treden. U kunt hier ligbedden en parasols huren. Verder zijn er kleedcabines, douches en bijzettafeltjes. Ook vindt u hier een restaurant en een bar.
Het Konyaalti strand: dit strand vindt u voor de wijk Konyaalti en is onderbroken door een rivierbedding. Het strand begint aan de westrand van het centrum, waar een bewaakte parkeergelegenheid is. Het strand bestaat uit grind, keien en kiezels en de zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. Dit strand kunt u via treden bereiken maar deze kunt u ook omzeilen. Hier kunt u ligbedden en parasols huren om heerlijk te liggen. Tevens zijn er douches, kleedcabines en toiletten aanwezig. Heeft u trek gekregen? Dan kunt u naar de cafetaria/snackbar om wat lekkers te halen.
 
De winkels in Antalya
U kijkt uw ogen uit bij alle winkels die Antalya u te bieden heeft. U vindt voornamelijk juweliers, kleine supermarkten, lederwaren, kleding-, tapijt- en souvenirwinkels in het centrum.
 
De markten in Antalya
U vindt in Antalya dagelijks diverse markten verspreidt over het centrum. Een gedeelte van deze markten is overdekt. U kunt diverse handelswaar kopen. Vergeet niet af te dingen, want dit is hier aan de orde van de dag.
 
Uitgaan in Antalya
De mogelijkheden om uit te gaan zijn erg groot in deze badplaats. U kunt een keuze maken uit zeer veel bars en cafés. Ze hebben allemaal een terras, zodat u lekker buiten kunt genieten van de avondlucht. Mocht u een dansje willen wagen, dat kan in één van de 5 discotheken, waarvan er 3 openluchtdiscotheken zijn. Discobars vindt u veel in de wijk Kaleiçi.
Wilt u een avondje de echte Turkse sfeer proeven? Dan is een “Turkisch Night” een echte aanrader. Buikdanseressen, Turkse volksdansen, heerlijk Turks eten en wijn, een avond om nooit meer te vergeten.
 
De restaurants in Antalya
U kunt op culinair gebied iedere avond van een ander restaurantje genieten als u dat zou willen. Antalya biedt u een uitgebreide variatie van eenvoudige tot luxueuze restaurants. Vrijwel alle restaurants hebben een terras zodat u heerlijk in de buitenlucht van uw diner kunt genieten.
 
Sporten in en rond Antalya
Er zijn genoeg sporten te beoefenen in deze stad. Houdt u van het water? Dan kunt u gaan bananariden, kajakken, parasailen of ringoriden. U kunt ook een motorbootje, waterfietsen, waterscooters en waterski’s huren. Volop plezier in en op het water! Heeft u er nog niet genoeg van, breng dan een bezoekje aan het leuke waterpretpark van Antalya. Hier vindt u de meest uiteenlopende glijbanen en zwembaden waar u zich een hele dag kunt vermaken.

Geen zin in een waterfestijn? Dan kunt u gaan paardrijden, tennissen, bowlen, karten of volleyballen op het strand.
 
Aspendos
Dit Romeinse theater is zeker een bezoekje waard. Het bood plaats aan 20.000 toeschouwers en de bouwwijze is typerend voor de Romeinse architectuur; het toneel vormt de grens tussen theater en natuur. Aangezien het theater nog steeds in een goede staat is, wordt het nog steeds gebruikt. Zo kunt u hier één van de worstelwedstrijden bezoeken op de vroegere plaats waar de karavanen rustten.
 
Düden waterval
U vindt een groot picknickpark boven de grootste waterval van Antalya en omgeving. Van hieruit kunt u zien hoe overweldigend het water naar beneden stort. Door een speciale gang in de rotsen kunt u zelfs achter de waterval komen wat een bijzondere ervaring is.
 
Olympos
In een mooi bosgebied wat deels is overwoekerd door struikgewas vindt u de resten van de havenstad Olympos uit de 3e eeuw voor Chr. Hier kunt u de restanten van een enorme tempelpoort en een theater bezichtigen.
 
Oudheidkundig museum
In dit museum vindt u allerlei belangrijke stukken uit de oudheid. Zo zijn er beelden uit Pergamon, vondsten uit Aspendos en Kekova uit de Grieks-Romeinse tijd en relikwieën van St. Nicolaas uit Demre.

 

Foto&Video:Fly & Drive Kilikya - Cappadocië

 

Beoordelingen: Fly & Drive Kilikya - Cappadocië

Log in of registreer in Mijn LARA voor uw opmerkingen

Info