Fly & Drive Schatten van Sagalassos en Cappadocië

 • Ontdek de 2 UNESCO-gebieden Cappadocië en Sagalassos
 • Bezoek aan het welbekende Aspendos theater
 • Bijzonder bezoek aan het Mevlana museum
 • Geniet van het vulkaan landschap van Cappadocie
 • Panorama uitzicht over de Ihlara valei

 

 

Dagprogramma

Tijdens uw fly & drive ontdekt u de mooiste schatten in en rondom Sagalassos en Cappadocië.
Ben je een liefhebber van natuur, cultuur en historie, dan is deze fly & drive echt iets voor jou! De indrukwekkende regios van Sagalassos en Cappadocie staan natuurlijk niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco.
Verder is het Turkse achterland werkelijk prachtig. U rijdt langs prachtige bergketens, historische steden, archeologische opgravingen en watervalletje. Kortom; u hoeft zich geen moment te vervelen! Gedurende uw reis kunt u op eigen tempo alle schoonheden ontdekken.


Dag 1 - vliegreis naar Antalya
Bij aankomst wordt u op de luchthaven van Antalya verwelkomen door Lara reizen. Hier ontvangt u de nodige vouchers voor uw hotel en u krijgt informatie over uw reis. Vanaf de luchthaven vertrekt u naar uw eerste hotel met uw huurauto.
Afstand 7 km.

Wanneer u vroeg aangekomen bent, kunt u vandaag alvast de stad Antalya gaan verkennen.

Met deze unieke fly & drive Turkse Riviera kunt u zelf uw reis dagen en programma plannen. Wij hebben enkele bijzondere plekken voor u op een rijtje gezet.

Dag 2 - Sagalassos
U rijdt vanuit Antalya in de richting van Sagalassos in de buurt van het plaatsje Ağlasun. Sagalassos staat bekend om het grote project van de Belgische universiteit van Leuven. Sinds 1988 wordt de antieke stad door het Belgische team, onder leiding van professor Marc Waelkens, opgegraven. Een meester werk dat professor Waelkens geleverd heeft. In de maanden juli en augustus kunt u het team op de website volgen en kunt u ook begeleiding/ rondleidingen krijgen van de leerlingen.
Vanuit Sagalassos reist u in de richting van Isparta. In Isparta, de rozen stad van Turkije, vindt u de  borden in de richting van Konya.
Overnachting in Konya. 450 km

Dag 3 - onderweg naar Cappadocië
Na uw ontbijt rijdt u in de richting van Aksaray naar Nevşehir (provinciestad van Cappadocie). Een uitgestrekte hoogvlakte van Konya. U bevindt zich nu op de parallel route van Anatolië. Er zijn onderweg vele kervansarays aanwezig o.a. Zazadin han, Obrukhan, Sultanhan. Voordat u Aksaray in rijdt, vindt u de Acemhöyük; dit is een van de oudst bewoonde delen van Anatolië. Vervolgens reist u door naar Nevşehir Cappadocië regio voor 3 overnachtingen.
Afstand 200 km.

Dag 4 en 5 - Cappadocië
U kunt vandaag deelnemen aan de welbekende ballonvaart over Cappadocië. Bij aankomst in Antalya wordt u hierover geïnformeerd. U kunt in Cappadocië regio de volgende hoogtepunten bezoeken;
* Uchisar
* göreme openlucht museum,
* paşabağlar, zelve,
* liefdes vallei,
* Urgüp en temenni hill,
* gomeda valei,
* dorpje mustafa paşa,
* zemi valei,
* duiven valei
Gelijk tegenover de duiven is de GÖREME ONYX. Waar zij van onyx steen prachtige producten produceren. Indien u hier binnen gaat heeft u, met uw voucher van Lara Reizen, recht op 10 % korting op alle producten. Avonos staat bekend om zijn pottenbakkers en ceramiek. U kunt ook het prachtige GÜRAY SERAMİK MUSEUM bezoeken. Met uw voucher van Lara Reizen heeft u hier recht op gratis toegang.
250 km voor 2 dagen.

Dag 6 - ondergrondse steden Kaymakli en Derinkuyu, Ihlara vallei en Konya
vanuit uw hotel reist u in de richting van Konya terug. Ons advies is om te rijden via Kaymaklı; ondergrondse stad, Derinkuyu; ondergrondse stad  en dan richting Güzelyurt. Onderweg naar Ihlara valei zult u het bord zien met Narlıgöl, dit is een krater meer waar u rondom kunt rijden met uw auto. Vanuit Güzelyurt bereikt u de betoverende Ihlara vallei. Hiervandaan rijdt u in de richting van Selimiye en Aksaray naar Konya. In Konya zijn het Mevlana museum, Alaadin moskee, Karatay klooster, kesik minaret museum en vlinder tuin. Voor uw overnachting rijdt u terug naar Konya.
Afstand 240 km.

Dag 7 - Tınaztepe druipsteen grotten, Manavgat, Aspendos en Perge
U rijdt vanuit Konya in de richting van Seydişehir naar Antalya terug. Voor het passeren van Alacabel vindt u de Tınaztepe druipsteen grotten die zeker een bezoek waard zijn. Over het Taurus gebergte reist u naar Manavgat in de richting van Antalya. Aspendos en Perge kunt onderweg bezoeken. Afhankelijk van weer omstandigheden kunt u ook de middag aan het strand door brengen.
Overnachting Antalya 300 km.

Dag 8 - dit is de laatste dag van uw Fly & Drive Turkse Riviera
Vandaag vertrekt u naa de luchthaven voor uw reis terug naar huis. Op de luchthaven kunt u de auto weer inleveren. Indien u verlengingsweek heeft geboekt, wordt u na de aflevering van de auto naar uw accommodatie gebracht.

 

Inbegrepen

Inbegrepen in uw rondreis programma:

 • Retourvlucht van en naar Antalya
 • Huurauto gedurende 8 dagen
 • Transfer van en naar luchthaven
 • Handbagage
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Alle overnachtingen tijdens de rondreis in 3 tot 4 sterren hotels
 • Verzorging gedurende de rondreis op basis van logies ontbijt
 • Excursie naar de Ihlara Vallei en bezoek aan de ondergrondse stad

Niet inbegrepen in uw rondreis programma:

 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
 • Visum Turkije
 • Persoonlijke uitgave
 • Entreegelden

Bij te boeken (optioneel):

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Ruimbagage
 • Ballonvaart
 • Huurauto van een hogere categorie
 • Eventueel tussen transfer naar uw hotel voor de verlengingsweek
 

Autohuur

Bij uw Fly & Drive Schatten van Sagalassos en Cappadocië is standaard 8 dagen autohuur inbegrepen. U ontvangt een Renault Clio (of gelijkwaardig.) met airconditioning en inclusief verzekeringen. Naar wens kunt u, tegen een meerprijs, een huurauto van een hogere categorie reserveren.

Inbegrepen in de huurprijs:

• Schadeverzekering (CDW), met eigen risico
• Diefstalverzekering (TP), met eigen risico
• Persoonlijke inzittendenverzekering (PAI)
• Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
• Lokale belastingen
• Kentekenregistratietoeslag (VRF)
• Ongelimiteerd aantal kilometers


Optioneel bij te boeken ( ter plaatse )

• Extra bestuurder € 3,0- per dag
• Dekking glas-banden-bodem-dakschade € 5,0- per dag
• Afkopen van Schadeverzekering (CDW), € 10,0- per dag
• Afkopen van Diefstalverzekering (TP), € 5,0- per dag

 

Vluchtinformatie

 

Antalya Informatie

Antalya is een stad in het zuidwesten van Turkije, aan de Middellandse Zee met 2.222.562 inwoners (2014/2015). Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya. Het staat bekend als de grootste internationale badplaats van Turkije, gelegen aan de Turkse Riviera. De Baai van Antalya waar het aan ligt, is naar deze stad genoemd.
Antalya ligt niet ver van de steden Denizli, Burdur, Isparta en Konya, die allemaal meer landinwaarts liggen.

De stad
In Antalya is de charme van het oude centrum bewaard gebleven, terwijl er aan de rand van de stad diverse hotels zijn gebouwd. Er zijn verschillende boulevards die allemaal naar de oude binnenstad lopen. In al deze nauwe straatjes vindt u diverse winkeltjes, zowel gericht op de toeristen als op de lokale bevolking. Antalya heeft alle voorzieningen van een grote badplaats, maar heeft ook veel van zijn oorspronkelijke sfeer weten te behouden. Voeg daar de mooie stranden aan de kust aan toe en u heeft een vakantieplaats bij uitstek.
 
De binnenstad Antalya
Ten oosten van de haven rijst de toren van Hidirlik op, wat ooit een Romeinse vuurtoren was. Op het hoogste punt van de oude binnenstad en dichtbij de voornaamste winkelstraat van de nieuwe stad staat de geribde minaret. Deze met blauwe tegels ingelegde minaret uit 1220 is het symbool van Antalya en tevens het oudste Seltsjoekse monument ter plaatse. Tegen de buitenmuur ziet men prachtige turkooizen tegels. Vanaf dit hooggelegen punt ziet u in het oosten van het Karaalioglu park, een onthoofde minaret. Deze werd door de bliksem getroffen, aangezien er in die tijd nog geen bliksemafleiders bestonden.

Aan de Atatürk Cadessi staat de Hadrianuspoort, een imposante drievoudige triomfboog van wit marmer die verrees ter ere van het bezoek van keizer Hadrianus in 130 na Chr. Wanneer u door de poort loopt bent u terug in de stad.

In het centrum van de stad ligt een luidruchtige bazaar, waar men alles kan vinden, van plastic emmers tot corap (handgeweven sokken), die lang en kleurig en dik als laarzen zijn.
 
De haven van Antalya
Antalya heeft een van de mooiste havens van de hele Middellandse Zeekust, en is dan ook al verscheidene malen bekroond met een internationale prijs. U vindt hier talloze souvenirwinkeltjes, cafés en restaurants.
 
Het strand van Antalya
Er zijn in Antalya twee stranden.
Het Mermerli strand: het strand ligt naast de haven voor de wijk Kaleiçi aan een kleine baai. Het is omgeven door de rotskust en deels door de oude stadsmuur. Het strand bestaat voornamelijk uit betonplateaus en kiezels en fijn grind en keien. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. U kunt het strand bereiken via treden. U kunt hier ligbedden en parasols huren. Verder zijn er kleedcabines, douches en bijzettafeltjes. Ook vindt u hier een restaurant en een bar.
Het Konyaalti strand: dit strand vindt u voor de wijk Konyaalti en is onderbroken door een rivierbedding. Het strand begint aan de westrand van het centrum, waar een bewaakte parkeergelegenheid is. Het strand bestaat uit grind, keien en kiezels en de zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. Dit strand kunt u via treden bereiken maar deze kunt u ook omzeilen. Hier kunt u ligbedden en parasols huren om heerlijk te liggen. Tevens zijn er douches, kleedcabines en toiletten aanwezig. Heeft u trek gekregen? Dan kunt u naar de cafetaria/snackbar om wat lekkers te halen.
 
De winkels in Antalya
U kijkt uw ogen uit bij alle winkels die Antalya u te bieden heeft. U vindt voornamelijk juweliers, kleine supermarkten, lederwaren, kleding-, tapijt- en souvenirwinkels in het centrum.
 
De markten in Antalya
U vindt in Antalya dagelijks diverse markten verspreidt over het centrum. Een gedeelte van deze markten is overdekt. U kunt diverse handelswaar kopen. Vergeet niet af te dingen, want dit is hier aan de orde van de dag.
 
Uitgaan in Antalya
De mogelijkheden om uit te gaan zijn erg groot in deze badplaats. U kunt een keuze maken uit zeer veel bars en cafés. Ze hebben allemaal een terras, zodat u lekker buiten kunt genieten van de avondlucht. Mocht u een dansje willen wagen, dat kan in één van de 5 discotheken, waarvan er 3 openluchtdiscotheken zijn. Discobars vindt u veel in de wijk Kaleiçi.
Wilt u een avondje de echte Turkse sfeer proeven? Dan is een “Turkisch Night” een echte aanrader. Buikdanseressen, Turkse volksdansen, heerlijk Turks eten en wijn, een avond om nooit meer te vergeten.
 
De restaurants in Antalya
U kunt op culinair gebied iedere avond van een ander restaurantje genieten als u dat zou willen. Antalya biedt u een uitgebreide variatie van eenvoudige tot luxueuze restaurants. Vrijwel alle restaurants hebben een terras zodat u heerlijk in de buitenlucht van uw diner kunt genieten.
 
Sporten in en rond Antalya
Er zijn genoeg sporten te beoefenen in deze stad. Houdt u van het water? Dan kunt u gaan bananariden, kajakken, parasailen of ringoriden. U kunt ook een motorbootje, waterfietsen, waterscooters en waterski’s huren. Volop plezier in en op het water! Heeft u er nog niet genoeg van, breng dan een bezoekje aan het leuke waterpretpark van Antalya. Hier vindt u de meest uiteenlopende glijbanen en zwembaden waar u zich een hele dag kunt vermaken.

Geen zin in een waterfestijn? Dan kunt u gaan paardrijden, tennissen, bowlen, karten of volleyballen op het strand.
 
Aspendos
Dit Romeinse theater is zeker een bezoekje waard. Het bood plaats aan 20.000 toeschouwers en de bouwwijze is typerend voor de Romeinse architectuur; het toneel vormt de grens tussen theater en natuur. Aangezien het theater nog steeds in een goede staat is, wordt het nog steeds gebruikt. Zo kunt u hier één van de worstelwedstrijden bezoeken op de vroegere plaats waar de karavanen rustten.
 
Düden waterval
U vindt een groot picknickpark boven de grootste waterval van Antalya en omgeving. Van hieruit kunt u zien hoe overweldigend het water naar beneden stort. Door een speciale gang in de rotsen kunt u zelfs achter de waterval komen wat een bijzondere ervaring is.
 
Olympos
In een mooi bosgebied wat deels is overwoekerd door struikgewas vindt u de resten van de havenstad Olympos uit de 3e eeuw voor Chr. Hier kunt u de restanten van een enorme tempelpoort en een theater bezichtigen.
 
Oudheidkundig museum
In dit museum vindt u allerlei belangrijke stukken uit de oudheid. Zo zijn er beelden uit Pergamon, vondsten uit Aspendos en Kekova uit de Grieks-Romeinse tijd en relikwieën van St. Nicolaas uit Demre.

 

Foto&Video:Fly & Drive Schatten van Sagalassos en Cappadocië

 

Beoordelingen: Fly & Drive Schatten van Sagalassos en Cappadocië

Log in of registreer in Mijn LARA voor uw opmerkingen

Info