Fly & Drive Lycische kust - Pamukkale

 • Ontdek de parels van de Lycische kust en Pamukkale
 • Prachtige flora & fauna
 • Bezoek de Romeins, Grieks & Turks Historie 
 • Uitzichtpunten over betoverende Middellandse zee
 • Mogelijkheid tot verlengingsweek aan deTurkse riviera; Antalya, Belek, Side, Kemer
 

Dagprogramma

Dag 1- Vliegreis naar Izmir
Bij aankomst wordt u op de luchthaven van Antalya verwelkomen door Lara Reizen. Hier ontvangt u de nodige vouchers voor uw hotel en u krijgt informatie over uw reis. Vanaf de luchthaven vertrekt u naar uw eerste hotel met uw huurauto.

Met deze unieke fly & drive Lycische kust en Pamukkale kunt u zelf uw reis dagen en programma plannen. Wij hebben enkele bijzondere plekken voor u op een rijtje gezet.

Indien u vroeg bent geland kunt u alvast Antalya verkennen.

Dag 2: Phaselis – Tahtali – Demre - Kaş
De dag kan beginnen met uw auto richting Phaselis; een van de indrukwekkende Antieke steden van Antalya aan de kust van de middellandse zee. Gelijk in de buurt van Phaselis is de Tahtalı berg met de teleferik. U rijdt van de hoofdweg rechtsaf de berg op. Met de kabelbaan bereikt u de top van Tahtalı op 2245 m hoogte met uitzicht op de baai van Antalya en de baai van Kumluca in de westelijk richting. Op weg naar Demre passeert u de plaatsen Kumluca en Finike. Vanaf Finike naar Demre is een prachtige kust route. Wanneer het weer het toelaat heeft u veel zwem mogelijkheiden. In Demre staat de kerk van St. Nicolaas en de rots graven van Myra. Van Demre uit in de richting van Kaş vindt u het plaatsje Üçagğız. Tegenover Üçağız ligt de gezonken stad Simena die met de boten te bereiken is. Van Üçağız naar Kaş is ongeveer 75 minuten rijden.
Overnachting Kaş regio. 200 km

Dag 3: Patara – Xhanthos - Fethiye
De geboorteplaats van St Nicolaas, Patara, met het grote parlementsgebouw en het prachtige zandstrand is uw eerste bezoek voor vandaag. Van Patara reist u naar de antieke stad van Xhanthos. Onderweg komt u langs de Saklıkent kloof, een natuur wonder. Als u tot de waterval wilt wandelen door het water en bereid bent om nat te worden, is dit zeker een hoogtepunt. Van Xhanthos naar de Saklıkent kloof is 45 min rijden.  Voor het kloof bezoek moet u met zeker 90 minuten rekening houden.
Vervolgens rijdt u van Saklıkent naar Fethiye, dit zal ongeveer een uur duren. Bezienswaardigheden van Fethiye en omgeving zijn de Kayaköy (spookdorp), Ölüdenis (Blue Lagoon).
Overnachting Fethiye regio. 140 km.

Dag 4: Aydin – Selcuk – Efeze - Kuşadası
Deze ochtend is langs het Köyceğiz meer en de Gökova baai in de richting van Aydın. U passeert ook de Çine stuwdam met een prachtige route van graniet steenformaatjes. İn de middag komt u in Selçuk aan voor uw bezoek aan Efeze, het Şirince dorp, de St. Johannes Basiliek met uitzicht op Artemis tempel en de Isabey moskee. In het centrum van Selçuk staat ook de archeologische museum.
Overnachting Kuşadası regio. 300 km.

Dag 5: Pamukkale - Hierapolis
Van Kuşadası rijdt u door de vallei van Meandros door naar Pamukkale. Pamukkale en de Hierapolis zijn een site waar u de gehele middag door kunt brengen.
Overnachting Pamukkale regio 200 km.

Dag 6: Denizli - Laodicea
Regio Denizli: U kunt de stad Denizli bezoeken, de textiel stad van Turkije. Laodicea is gelegen tussen Denizli en Pamukkale. Een van de 7 gemeentes volgens het evangelie van Johannes. Tripolis is nog een van de, door de massa toerist, niet ontdekte antieke steden.
Overnachting Pamukkale regio. 70 km.

Dag 7 - Antalya
Vanuit Pamukkale rijdt u door het Taurus gebergte, in de middag, Antalya binnen. In Antalya mag u het volgende niet missen: het archeologische museum, de oude haven van Antalya, Hadrianus poort en het huis van Atatürk.
Overnachting Antalya regio. 250 km

Dag 8 - dit is de laatste dag van uw Fly & Drive Lycische kust - Pamukkale 
Transfer naar vliegveld of naar uw verlenging hotel.
Indien u een verlengingsweek heeft geboekt wordt u na de aflevering van de auto naar uw accommodatie gebracht of anders is uw terugvlucht naar huis.

 

Inbegrepen

Inbegrepen in uw rondreis programma:

 • Retourvlucht van en naar Antalya
 • Huurauto gedurende 8 dagen
 • Transfer van en naar luchthaven
 • Handbagage
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Alle overnachtingen tijdens de rondreis in 3 tot 4 sterren hotels
 • Verzorging gedurende de rondreis op basis van logies ontbijt
 • Excursie naar de Ihlara Vallei en bezoek aan de ondergrondse stad

Niet inbegrepen in uw rondreis programma:

 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
 • Visum Turkije
 • Persoonlijke uitgave
 • Entreegelden

Bij te boeken (optioneel):

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Ruimbagage
 • Excursies
 • Huurauto van een hogere categorie
 • Eventueel tussen transfer naar uw hotel voor de verlengingsweek
 

Autohuur

Bij uw fly & drive Lycische kust & Pamukkale is standaard 8 dagen autohuur inbegrepen. U ontvangt een Renault Clio (of gelijkwaardig.) met airconditioning en inclusief verzekeringen. Naar wens kunt u, tegen een meerprijs, een huurauto van een hogere categorie reserveren.

Inbegrepen in de huurprijs:

• Schadeverzekering (CDW), met eigen risico
• Diefstalverzekering (TP), met eigen risico
• Persoonlijke inzittendenverzekering (PAI)
• Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
• Lokale belastingen
• Kentekenregistratietoeslag (VRF)
• Ongelimiteerd aantal kilometers


Optioneel bij te boeken ( ter plaatse )

• Extra bestuurder € 3,0- per dag
• Dekking glas-banden-bodem-dakschade € 5,0- per dag
• Afkopen van Schadeverzekering (CDW), € 10,0- per dag
• Afkopen van Diefstalverzekering (TP), € 5,0- per dag

 

Vluchtinformatie

 

Antalya Informatie

Antalya is een stad in het zuidwesten van Turkije, aan de Middellandse Zee met 2.222.562 inwoners (2014/2015). Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya. Het staat bekend als de grootste internationale badplaats van Turkije, gelegen aan de Turkse Riviera. De Baai van Antalya waar het aan ligt, is naar deze stad genoemd.
Antalya ligt niet ver van de steden Denizli, Burdur, Isparta en Konya, die allemaal meer landinwaarts liggen.

De stad
In Antalya is de charme van het oude centrum bewaard gebleven, terwijl er aan de rand van de stad diverse hotels zijn gebouwd. Er zijn verschillende boulevards die allemaal naar de oude binnenstad lopen. In al deze nauwe straatjes vindt u diverse winkeltjes, zowel gericht op de toeristen als op de lokale bevolking. Antalya heeft alle voorzieningen van een grote badplaats, maar heeft ook veel van zijn oorspronkelijke sfeer weten te behouden. Voeg daar de mooie stranden aan de kust aan toe en u heeft een vakantieplaats bij uitstek.
 
De binnenstad Antalya
Ten oosten van de haven rijst de toren van Hidirlik op, wat ooit een Romeinse vuurtoren was. Op het hoogste punt van de oude binnenstad en dichtbij de voornaamste winkelstraat van de nieuwe stad staat de geribde minaret. Deze met blauwe tegels ingelegde minaret uit 1220 is het symbool van Antalya en tevens het oudste Seltsjoekse monument ter plaatse. Tegen de buitenmuur ziet men prachtige turkooizen tegels. Vanaf dit hooggelegen punt ziet u in het oosten van het Karaalioglu park, een onthoofde minaret. Deze werd door de bliksem getroffen, aangezien er in die tijd nog geen bliksemafleiders bestonden.

Aan de Atatürk Cadessi staat de Hadrianuspoort, een imposante drievoudige triomfboog van wit marmer die verrees ter ere van het bezoek van keizer Hadrianus in 130 na Chr. Wanneer u door de poort loopt bent u terug in de stad.

In het centrum van de stad ligt een luidruchtige bazaar, waar men alles kan vinden, van plastic emmers tot corap (handgeweven sokken), die lang en kleurig en dik als laarzen zijn.
 
De haven van Antalya
Antalya heeft een van de mooiste havens van de hele Middellandse Zeekust, en is dan ook al verscheidene malen bekroond met een internationale prijs. U vindt hier talloze souvenirwinkeltjes, cafés en restaurants.
 
Het strand van Antalya
Er zijn in Antalya twee stranden.
Het Mermerli strand: het strand ligt naast de haven voor de wijk Kaleiçi aan een kleine baai. Het is omgeven door de rotskust en deels door de oude stadsmuur. Het strand bestaat voornamelijk uit betonplateaus en kiezels en fijn grind en keien. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. U kunt het strand bereiken via treden. U kunt hier ligbedden en parasols huren. Verder zijn er kleedcabines, douches en bijzettafeltjes. Ook vindt u hier een restaurant en een bar.
Het Konyaalti strand: dit strand vindt u voor de wijk Konyaalti en is onderbroken door een rivierbedding. Het strand begint aan de westrand van het centrum, waar een bewaakte parkeergelegenheid is. Het strand bestaat uit grind, keien en kiezels en de zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. Dit strand kunt u via treden bereiken maar deze kunt u ook omzeilen. Hier kunt u ligbedden en parasols huren om heerlijk te liggen. Tevens zijn er douches, kleedcabines en toiletten aanwezig. Heeft u trek gekregen? Dan kunt u naar de cafetaria/snackbar om wat lekkers te halen.
 
De winkels in Antalya
U kijkt uw ogen uit bij alle winkels die Antalya u te bieden heeft. U vindt voornamelijk juweliers, kleine supermarkten, lederwaren, kleding-, tapijt- en souvenirwinkels in het centrum.
 
De markten in Antalya
U vindt in Antalya dagelijks diverse markten verspreidt over het centrum. Een gedeelte van deze markten is overdekt. U kunt diverse handelswaar kopen. Vergeet niet af te dingen, want dit is hier aan de orde van de dag.
 
Uitgaan in Antalya
De mogelijkheden om uit te gaan zijn erg groot in deze badplaats. U kunt een keuze maken uit zeer veel bars en cafés. Ze hebben allemaal een terras, zodat u lekker buiten kunt genieten van de avondlucht. Mocht u een dansje willen wagen, dat kan in één van de 5 discotheken, waarvan er 3 openluchtdiscotheken zijn. Discobars vindt u veel in de wijk Kaleiçi.
Wilt u een avondje de echte Turkse sfeer proeven? Dan is een “Turkisch Night” een echte aanrader. Buikdanseressen, Turkse volksdansen, heerlijk Turks eten en wijn, een avond om nooit meer te vergeten.
 
De restaurants in Antalya
U kunt op culinair gebied iedere avond van een ander restaurantje genieten als u dat zou willen. Antalya biedt u een uitgebreide variatie van eenvoudige tot luxueuze restaurants. Vrijwel alle restaurants hebben een terras zodat u heerlijk in de buitenlucht van uw diner kunt genieten.
 
Sporten in en rond Antalya
Er zijn genoeg sporten te beoefenen in deze stad. Houdt u van het water? Dan kunt u gaan bananariden, kajakken, parasailen of ringoriden. U kunt ook een motorbootje, waterfietsen, waterscooters en waterski’s huren. Volop plezier in en op het water! Heeft u er nog niet genoeg van, breng dan een bezoekje aan het leuke waterpretpark van Antalya. Hier vindt u de meest uiteenlopende glijbanen en zwembaden waar u zich een hele dag kunt vermaken.

Geen zin in een waterfestijn? Dan kunt u gaan paardrijden, tennissen, bowlen, karten of volleyballen op het strand.
 
Aspendos
Dit Romeinse theater is zeker een bezoekje waard. Het bood plaats aan 20.000 toeschouwers en de bouwwijze is typerend voor de Romeinse architectuur; het toneel vormt de grens tussen theater en natuur. Aangezien het theater nog steeds in een goede staat is, wordt het nog steeds gebruikt. Zo kunt u hier één van de worstelwedstrijden bezoeken op de vroegere plaats waar de karavanen rustten.
 
Düden waterval
U vindt een groot picknickpark boven de grootste waterval van Antalya en omgeving. Van hieruit kunt u zien hoe overweldigend het water naar beneden stort. Door een speciale gang in de rotsen kunt u zelfs achter de waterval komen wat een bijzondere ervaring is.
 
Olympos
In een mooi bosgebied wat deels is overwoekerd door struikgewas vindt u de resten van de havenstad Olympos uit de 3e eeuw voor Chr. Hier kunt u de restanten van een enorme tempelpoort en een theater bezichtigen.
 
Oudheidkundig museum
In dit museum vindt u allerlei belangrijke stukken uit de oudheid. Zo zijn er beelden uit Pergamon, vondsten uit Aspendos en Kekova uit de Grieks-Romeinse tijd en relikwieën van St. Nicolaas uit Demre.

 

Foto&Video:Fly & Drive Lycische kust - Pamukkale

 

Beoordelingen: Fly & Drive Lycische kust - Pamukkale

Log in of registreer in Mijn LARA voor uw opmerkingen

Info