Horizon Beach Resort

  • Prachtig hotel.
  • Nieuw bij Larafly.
  • Aan het strand.
 

Informatie

Lekker naar het strand, een dagje op pad en toch genieten van een scherp geprijsde All Inclusive vakantie? Dat kan bij een verblijf in hotel Horizon Beach. Gelegen aan de rand van Stalis loopt u vanuit het hotel zo naar het centrum en het strand van deze bekende badplaats. Het All Inclusive is eenvoudig. Maar dankzij deze goede deal kunt u ook prima een avondje buiten de deur eten. En daarvoor biedt deze regio een ruime keuze. In het kleine Stalis kunt u heerlijk rustig dineren en voor wat meer vermaak gaat u naar het vlakbij gelegen Malia of Chersonissos. Dus vanuit dit hotel lekker genieten van alles wat Kreta te bieden heeft. Daarvoor bent u ook op vakantie!


Ligging
Rustig gelegen tegen de helling op slechts ca. 450 m van een kleine zwembaai en op ca. 600 m van het zandstrand. Het centrum van Stalis ligt op ca. 1 km afstand.

Faciliteiten
Het vakantiecomplex bestaat uit een hoofdgebouw en 9 bijgebouwen van 2 etages. In de tuin ligt het zoet-/zeewaterzwembad met snackbar. Ligbedden en parasols bij het zwembad inclusief, aan het strand tegen betaling. Receptie, WiFi bij de receptie/bar inclusief, sat.-tv, restaurant met terras, lobbybar en minimarkt. Griekse categorie: 2 sterren, 107 kamers.

U verblijft
Kamers (ca. 35m2, 2-3 pers.) met airco (tegen bet.), bad of douche, wc, huurkluisje, sat.-tv, telefoon, balkon/terras. Familiekamers (ca. 32-38m2, 2-4 pers.) met kitchenette en woon-/slaapgedeelte en een aparte slaapkamer.

Eten en drinken
all inclusive; ontbijt, lunch en diner in buffetvorm. Thee/koffie en sapjes tijdens het ontbijt (zelfbediening). Snacks of sandwiches vanaf 17.00 uur. Koffie/thee en cake van 17.00-18.0 uur. Lokale alcoholische en alcoholvrije drankjes van 11.00-22.30 uur.

Let op: In het voor/naseizoen en tijdens de winter periode (1 november t/m +/- 31 maart) kan het voorkomen dat bepaalde faciliteiten niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud, bezetting of weersomstandigheden. Zo zijn veelal de buitenfaciliteiten niet beschikbaar, de buitenzwembaden buiten gebruik en geen of beperkte animatie aanwezig. Ook kan het voorkomen dat een accommodatie verschaffer vergoeding kan vragen voor bepaalde faciliteiten of diensten en dat het All Inclusive aanbod iets beperkter kan zijn. Het kan voorkomen dat een deel van een hotel(complex) tijdelijk niet in gebruik is vanwege onderhoud of lage bezetting.

 

Kos informatie

Het eiland Kos 
Kos is één van de populairste en gezelligste vakantiebestemmingen van Griekenland. Kos behoort tot de eilandengroep Dodekanesos, gelegen in het zuidoosten van Griekenland. Vanaf het noordoosten van het eiland kun je Turkije zien liggen. Het eiland Kos geniet naast de populariteit als strandbestemming ook veel bekendheid als fietseiland. De aanwezigheid van veel fietsverhuurbedrijven op het eiland en de redelijk vlakke gebieden die je vooral aan de noordelijke helft van Kos aantreft is het eiland uitermate geschikt om per fiets te verkennen.

Ligging 
Kos ligt in de Egeïsche Zee, ten zuidoosten van het Griekse vasteland.

Natuur 
In de oudheid was Kos bedekt met bos. Maar eeuwenlang kapten de eilandbewoners bos voor huizen, schepen en verdedigingswerken. Hierdoor is een bijna boomloos landschap ontstaan. Wel is er veel struikgewas te vinden op Kos. Tevens zijn er veel kruiden, zoals rozemarijn, lavendel en tijm. Van de weinige bomen zijn er kurkeiken, laurierbomen en dennen. Daar waar de grond vruchtbaar is zijn olijfbomen, amandelbomen en citrusbomen geplant.

Klimaat 
Kos kent een Mediterraans  klimaat, dit betekent over het algemeen warme zomers en zachte winters.

Stranden 
Zowel ten noorden van Kos-stad (zandstrand) als ten zuiden van Kos-stad (kiezelstrand) kunt u terecht voor uw strandvermaak. Ook kunt u naar Tingaki (tien kilometer ten noorden van Kos-stad) waar u een prachtig langgerekt zandstrand zult aantreffen.

Geschiedenis 
De eerste bewoners van Kos waren de Pelasgers, die op verschillende plaatsen op het eiland hun sporen hebben achtergelaten. In 2000 voor Christus kwamen de Cariërs van de kust van Klein Azië naar Kos. Zij gaven het eiland eerst de naam Kouris en later Karis. Verschillende dynastiën hebben hun stempel op Kos achtergelaten. In historische bronnen zijn niet alle koningen van Kos geregistreerd. Men lijkt begonnen te zijn met de Meropis-Triops, die afstamden van de Cariërs uit Klein Azië. Van hen stamt de naam Meropis en daarna Kos af. De eerste verbintenis sloten de Cariërs af met Minos II, de koning van Kreta. Bovendien vochten ze samen met de eilanden Nissyros, Karpathos en Kalymnos in de veldslag tegen Troje. Halverwege de vijfde eeuw voor Christus werd op Kos de grote arts uit de oudheid, 'Hippocrates', geboren, die hier zijn medische school oprichtte. De eed van Hippocrates werd de nu bekende eed, die elke arts moet afleggen. Met Alexander de Grote en zijn gevolg begint voor Kos een glansrijke eeuw in de geschiedenis. De medische school maakt de naam Kos in heel Griekenland bekend. Aan het einde van de vierde eeuw voor Christus begon er weer een bloeiperiode. Kos vormde een coöperatie met Kalymnos en de overige eilanden. In dertig voor Christus werd Kos volledig onderworpen aan Rome en behoorde tot het oostelijke gebied van het Romeinse Rijk. Kos verloor zijn politieke vrijheid volledig en werd onder het regime van Rhodos geplaatst. In 1464 probeerden de Turken het eiland te veroveren. De tegenstand van de bewoners en de ridders heeft de Turken toen gedwongen het eiland te verlaten. In 1523 slaagt Sultan Suleyman er dan toch in om Kos in handen te krijgen. Gedurende de Turkse bezetting, die 390 jaar heeft geduurd, had de bevolking erg te lijden onder de vele onderdrukkende maatregelen. Op 7 maart 1948 werd eindelijk de Griekse vlag op Kos gehesen. Na jaren van strijd en met een diep verlangen naar vereniging met het Griekse moederland, werd hun wens bewaarheid.

 

Foto&Video:Horizon Beach Resort

 

Beoordelingen: Horizon Beach Resort

Log in of registreer in Mijn LARA voor uw opmerkingen

Info