Hotel Kouros Palace

  • Ca. 200 meter van het zandstrand.
  • Miniclub en speeltuintje voor de kids.
  • Winnaar Hotel of the year award.
  • Voor jong en oud.
 

Informatie

Kouros Palace is gebouwd op een heuvel en heeft een prachtig uitzicht over de Egeïsche Zee. Kouros Palace is een prima 5-sterren hotel om uw vakantie door te brengen. Mede door de prachtige ligging, faciliteiten zoals 2 zwembaden, een uitstekende keuken, een leuk animatieteam en een miniclub voor de kleintjes. Kortom: de perfecte keuze voor uw vakantie!


Ligging: Kouros Palace in Mastichari
Kouros Palace is gelegen op ca. 200 meter van het schitterende zandstrand (shuttleservice op vaste tijden). Het pittoreske centrum van Mastichari bevindt zich op ca. 2,5 kilometer afstand en het gezellige centrum van Kos-Stad treft u op ca. 22 kilometer, beide gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De luchthaven van Kos bevindt zich op ca. 7 kilometer.

Faciliteiten: Kouros Palace
Kouros Palace is gebouwd op een heuvel en heeft een prachtig uitzicht over de Egeïsche Zee. Het 5-sterren hotel telt 248 kamers en beschikt over een receptie, een grote lobby en een TV hoek. Voor uw maaltijden kunt u terecht in het hoofdrestaurant waar het ontbijt, lunch en diner in buffetvorm wordt geserveerd. Drankjes zijn verkrijgbaar bij diverse bars. In de tuin vindt u 2 zwembaden met 2 aparte kinderbaden. Rondom het zwembad staan de ligbedden en parasols gratis voor u klaar (op het strand tegen betaling). Verder beschikt Kouros Palace over een internethoek, auto- en fietsverhuurservice, een winkeltje en een gamesroom (alle tegen betaling).
Voor de kleintjes is er een miniclub (van 15-05 t/m 15-10) en een speeltuintje.
Wifi in de lobby beschikbaar (gratis).

Uw hotelkamer:
De standaardkamers (1-3 personen) van Kouros Palace zijn gelegen in het bijgebouw en beschikken over airconditioning, satelliet televisie, kluisje, minibar, telefoon en een balkon of terras met zitje. Een badkamer met bad of douche, toilet en föhn.
Voor gezinnen zijn er familiekamers (4 personen), bestaande uit 2 aparte ruimtes met tussendeur.

Let op: indien u met een baby verblijft, kunt u ter plaatse een babybedje reserveren (ca. eur 6, - per dag).

Sport & Ontspanning:
Tijdens uw verblijf in Kouros Palace kunt gratis gebruikmaken van tafeltennis, beach volleybal, darts en aerobics. Biljart en diverse watersporten aan het strand zijn tegen betaling. Overdag en in de avond (6 dagen per week) diverse activiteiten en tevens in de avond diverse shows.

Verzorging: Kouros Palace
U verblijft in Kouros Palace op basis van All Inclusive: ontbijt (07.00-10.00), lunch (12.30-14.00) en diner (19.00-21.30) in buffetvorm. Diverse snacks, ijsjes en koffie, thee en koekjes op vastgestelde tijden. Alle door het hotel geselecteerde lokale alcoholische en lokale alcoholvrije drankjes van 10.00 tot 23.00 uur. Tegen betaling: import drankjes, verse vruchtensappen en alle consumpties na 23.00 uur.

Let op: In het voor/naseizoen en tijdens de winter periode (1 november t/m +/- 31 maart) kan het voorkomen dat bepaalde faciliteiten niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud, bezetting of weersomstandigheden. Zo zijn veelal de buitenfaciliteiten niet beschikbaar, de buitenzwembaden buiten gebruik en geen of beperkte animatie aanwezig. Ook kan het voorkomen dat een accommodatie verschaffer vergoeding kan vragen voor bepaalde faciliteiten of diensten en dat het All Inclusive aanbod iets beperkter kan zijn. Het kan voorkomen dat een deel van een hotel(complex) tijdelijk niet in gebruik is vanwege onderhoud of lage bezetting.

 

Kos informatie

Het eiland Kos 
Kos is één van de populairste en gezelligste vakantiebestemmingen van Griekenland. Kos behoort tot de eilandengroep Dodekanesos, gelegen in het zuidoosten van Griekenland. Vanaf het noordoosten van het eiland kun je Turkije zien liggen. Het eiland Kos geniet naast de populariteit als strandbestemming ook veel bekendheid als fietseiland. De aanwezigheid van veel fietsverhuurbedrijven op het eiland en de redelijk vlakke gebieden die je vooral aan de noordelijke helft van Kos aantreft is het eiland uitermate geschikt om per fiets te verkennen.

Ligging 
Kos ligt in de Egeïsche Zee, ten zuidoosten van het Griekse vasteland.

Natuur 
In de oudheid was Kos bedekt met bos. Maar eeuwenlang kapten de eilandbewoners bos voor huizen, schepen en verdedigingswerken. Hierdoor is een bijna boomloos landschap ontstaan. Wel is er veel struikgewas te vinden op Kos. Tevens zijn er veel kruiden, zoals rozemarijn, lavendel en tijm. Van de weinige bomen zijn er kurkeiken, laurierbomen en dennen. Daar waar de grond vruchtbaar is zijn olijfbomen, amandelbomen en citrusbomen geplant.

Klimaat 
Kos kent een Mediterraans  klimaat, dit betekent over het algemeen warme zomers en zachte winters.

Stranden 
Zowel ten noorden van Kos-stad (zandstrand) als ten zuiden van Kos-stad (kiezelstrand) kunt u terecht voor uw strandvermaak. Ook kunt u naar Tingaki (tien kilometer ten noorden van Kos-stad) waar u een prachtig langgerekt zandstrand zult aantreffen.

Geschiedenis 
De eerste bewoners van Kos waren de Pelasgers, die op verschillende plaatsen op het eiland hun sporen hebben achtergelaten. In 2000 voor Christus kwamen de Cariërs van de kust van Klein Azië naar Kos. Zij gaven het eiland eerst de naam Kouris en later Karis. Verschillende dynastiën hebben hun stempel op Kos achtergelaten. In historische bronnen zijn niet alle koningen van Kos geregistreerd. Men lijkt begonnen te zijn met de Meropis-Triops, die afstamden van de Cariërs uit Klein Azië. Van hen stamt de naam Meropis en daarna Kos af. De eerste verbintenis sloten de Cariërs af met Minos II, de koning van Kreta. Bovendien vochten ze samen met de eilanden Nissyros, Karpathos en Kalymnos in de veldslag tegen Troje. Halverwege de vijfde eeuw voor Christus werd op Kos de grote arts uit de oudheid, 'Hippocrates', geboren, die hier zijn medische school oprichtte. De eed van Hippocrates werd de nu bekende eed, die elke arts moet afleggen. Met Alexander de Grote en zijn gevolg begint voor Kos een glansrijke eeuw in de geschiedenis. De medische school maakt de naam Kos in heel Griekenland bekend. Aan het einde van de vierde eeuw voor Christus begon er weer een bloeiperiode. Kos vormde een coöperatie met Kalymnos en de overige eilanden. In dertig voor Christus werd Kos volledig onderworpen aan Rome en behoorde tot het oostelijke gebied van het Romeinse Rijk. Kos verloor zijn politieke vrijheid volledig en werd onder het regime van Rhodos geplaatst. In 1464 probeerden de Turken het eiland te veroveren. De tegenstand van de bewoners en de ridders heeft de Turken toen gedwongen het eiland te verlaten. In 1523 slaagt Sultan Suleyman er dan toch in om Kos in handen te krijgen. Gedurende de Turkse bezetting, die 390 jaar heeft geduurd, had de bevolking erg te lijden onder de vele onderdrukkende maatregelen. Op 7 maart 1948 werd eindelijk de Griekse vlag op Kos gehesen. Na jaren van strijd en met een diep verlangen naar vereniging met het Griekse moederland, werd hun wens bewaarheid.

 

Foto&Video:Hotel Kouros Palace

 

Beoordelingen: Hotel Kouros Palace

Log in of registreer in Mijn LARA voor uw opmerkingen

Info