Hotel Platanista

  • Zeer geliefd en kwalitatief hotel.
  • Echt verrukkelijk eten!
  • Kom tot rust in deze oase.
  • Strand op 200 m.
 

Informatie

Platanista is een mooi en comfortabel hotel, gebouwd in een mix van Mediterrane en Venetiaanse stijl met veel wit en lichtgeel. Vanaf april 2013 bieden wij dit fantastische hotel exclusief aan op de Nederlandse markt! Het hotel is al jaren erg geliefd en de keuken wordt zeer gewaardeerd. 's Avonds is het heerlijk toeven buiten op het terras, of binnen in de sfeervolle lobbybar. Op slechts 200 meter afstand ligt het eigen strand. Ideaal voor een relaxte en comfortabele vakantie! Helemaal tot rust komen op vakantie in een hotel met een wellnesscentrum, grote zwembadenen nabijheid tot verschillende bezienswaardigheden? Dat kan bij Plantanista Hotel op het Griekse eiland Kos.


Ligging & Omgeving
Het Strand ligt op ca 100 m afstand van Hotel Plantanista. Huur een ligbed en parasol om de hele dag op je gemak van Griekse zon te genieten, neem een verkoelde duik in zee of probeer een van de watersporten die aangeboden worden door lokale ondernemers.
Het sfeervolle centrum van Kos-Stad ligt op ca 3km afstand van Hotel Plantanista. De stad heeft een bruisend nachtleven met talloze restaurants, bars en uitgaansgelegenheden. Bezoek ook bijvoorbeeld de populaire bezienswaardigheden Johannietesburcht (met adembenemd uitzicht), de Mandraki haven of de kerk Agia Paraskevi. Daarnaast kunt u ook bijvoorbeeld de archeologische plaats Asklepieion op ca. 5km afstand van Platanista hotel, het bergdorpje Zia (ca.15km) of Kasteel Palaio Pyli (ca19km) bezoeken. De thermale bron Embros-Thermae ligt op ca 10km van het hotel. Het bronwater is bijna vijftig graden als het uit de rotsen stroomt, maar door de menging met zeewater is het water in de baden ca. veertig graden. Een bad in de bron zou een geneeskrachtige werking hebben.

Kamers
Een standaard kamer bij het Hotel Platanista is voorzien van o.a. airco,tv,bad of douche, fohn en balkon of terras. Met het hele gezin op vakantie ? Dan boekt u in dat geval een familliekamer met twee extra bedden.

Faciliteiten
De twee zmbaden van Hotel Platanista liggen in de tuin van het hotel. Rondom de zwembaden staan ligbedden en parasols klaar voor de liefhebber. Voor de kinderen is er een apart kinderbad en er zijn twee speeltuinen aanwezig. Het animatieteam van Plantanista organiseert zowel overdag als 's avonds ook verschillende activiteiten. Speel bijvoorbeeld waterpolo,beachvolleybal of voetbal met mede-vakantiegangers. Regelmatig is er live muziek en worden er shows opgevoerd.

Helemaal tot rust kunt u komen in het wellnesscentrum. Bezoek hier het fitnesscentrum of breng een bezoekje aan de hammam, sauna en het Turkse bad. Ook is het mogelijk een massage om lichaamsbehandeling te boeken. Sommige van de faciliteiten zijn tegen de betaling.

Bij het Hotel Platanista is WiFi in openbare ruimtes en op de kamers aanwezig en er is een internethoek (tegen de betaling)

 

Kos informatie

Het eiland Kos 
Kos is één van de populairste en gezelligste vakantiebestemmingen van Griekenland. Kos behoort tot de eilandengroep Dodekanesos, gelegen in het zuidoosten van Griekenland. Vanaf het noordoosten van het eiland kun je Turkije zien liggen. Het eiland Kos geniet naast de populariteit als strandbestemming ook veel bekendheid als fietseiland. De aanwezigheid van veel fietsverhuurbedrijven op het eiland en de redelijk vlakke gebieden die je vooral aan de noordelijke helft van Kos aantreft is het eiland uitermate geschikt om per fiets te verkennen.

Ligging 
Kos ligt in de Egeïsche Zee, ten zuidoosten van het Griekse vasteland.

Natuur 
In de oudheid was Kos bedekt met bos. Maar eeuwenlang kapten de eilandbewoners bos voor huizen, schepen en verdedigingswerken. Hierdoor is een bijna boomloos landschap ontstaan. Wel is er veel struikgewas te vinden op Kos. Tevens zijn er veel kruiden, zoals rozemarijn, lavendel en tijm. Van de weinige bomen zijn er kurkeiken, laurierbomen en dennen. Daar waar de grond vruchtbaar is zijn olijfbomen, amandelbomen en citrusbomen geplant.

Klimaat 
Kos kent een Mediterraans  klimaat, dit betekent over het algemeen warme zomers en zachte winters.

Stranden 
Zowel ten noorden van Kos-stad (zandstrand) als ten zuiden van Kos-stad (kiezelstrand) kunt u terecht voor uw strandvermaak. Ook kunt u naar Tingaki (tien kilometer ten noorden van Kos-stad) waar u een prachtig langgerekt zandstrand zult aantreffen.

Geschiedenis 
De eerste bewoners van Kos waren de Pelasgers, die op verschillende plaatsen op het eiland hun sporen hebben achtergelaten. In 2000 voor Christus kwamen de Cariërs van de kust van Klein Azië naar Kos. Zij gaven het eiland eerst de naam Kouris en later Karis. Verschillende dynastiën hebben hun stempel op Kos achtergelaten. In historische bronnen zijn niet alle koningen van Kos geregistreerd. Men lijkt begonnen te zijn met de Meropis-Triops, die afstamden van de Cariërs uit Klein Azië. Van hen stamt de naam Meropis en daarna Kos af. De eerste verbintenis sloten de Cariërs af met Minos II, de koning van Kreta. Bovendien vochten ze samen met de eilanden Nissyros, Karpathos en Kalymnos in de veldslag tegen Troje. Halverwege de vijfde eeuw voor Christus werd op Kos de grote arts uit de oudheid, 'Hippocrates', geboren, die hier zijn medische school oprichtte. De eed van Hippocrates werd de nu bekende eed, die elke arts moet afleggen. Met Alexander de Grote en zijn gevolg begint voor Kos een glansrijke eeuw in de geschiedenis. De medische school maakt de naam Kos in heel Griekenland bekend. Aan het einde van de vierde eeuw voor Christus begon er weer een bloeiperiode. Kos vormde een coöperatie met Kalymnos en de overige eilanden. In dertig voor Christus werd Kos volledig onderworpen aan Rome en behoorde tot het oostelijke gebied van het Romeinse Rijk. Kos verloor zijn politieke vrijheid volledig en werd onder het regime van Rhodos geplaatst. In 1464 probeerden de Turken het eiland te veroveren. De tegenstand van de bewoners en de ridders heeft de Turken toen gedwongen het eiland te verlaten. In 1523 slaagt Sultan Suleyman er dan toch in om Kos in handen te krijgen. Gedurende de Turkse bezetting, die 390 jaar heeft geduurd, had de bevolking erg te lijden onder de vele onderdrukkende maatregelen. Op 7 maart 1948 werd eindelijk de Griekse vlag op Kos gehesen. Na jaren van strijd en met een diep verlangen naar vereniging met het Griekse moederland, werd hun wens bewaarheid.

 

Foto&Video:Hotel Platanista

 

Beoordelingen: Hotel Platanista

Log in of registreer in Mijn LARA voor uw opmerkingen

Info